Medicul Ioan Sîrbu, a prezentat concret măsurile pe care le va lua pentru a veni în ajutorul doctorilor şi pacienţilor argeşeni:

“În primul rând trebuie redată demnitatea medicilor de familie, pentru că au fost deprofesionalizaţi, ceea ce este grav pentru sistem şi pentru populaţie. Din acest motiv, susţin instruirea lor de către stat şi trebuie să li se permită să-şi facă meseria de bază, să nu mai fie nevoit pacientul să meargă în oraşe, unde aglomerează spitalele, pentru situaţii care pot fi rezolvate local.

Conform CNSAS, 25% din pacienţii internaţi în spitalele din oraşe reprezintă cazuri în afara justificării spitalizării, pentru că pe baza trimiterii de la medicul de familie, spitalul răspunde de starea pacientului şi îl tine sub observaţie. În mod real nu ar trebui să se ajungă aici.”

Ioan Sirbu vrea sa implementeze un proiect care sa introduca “spitalul mobil” pentru analize de sânge, controale oftalmologice şi stomatologice, prin autospeciale care să ajungă în toate satele din judeţul Argeș.

Proiectele domnului Ioan Sirbu au fost extrem de bine primite şi au obţinut susţinerea cadrelor medicale prezente la dezbateri.

Ioan Sirbu Leon Danaila

Ioan Sirbu Leon Danaila