Informatii

Profesor doctor Leonard Linkow despre Ioan Sirbu

Profesorul doctor Leonard Linkow de la Universitatea New York, SUA a spus cateva cuvinte despre studentul sau Ioan Sirbu acum ajuns profesor universitar doctor:

Prima dată l-am cunoscut pe dr. Ioan Sîrbu când am fost invitat la București, pentru a participa la un Seminar cu o largă audiență. Domnia sa avea, printre altele, sarcina să-mi acorde sprijinul necesar pe timpul seminarului pentru a prezenta expunerea, pentru a beneficia de traducere.
Dr. Sîrbu m-a surprins din primul moment cât era de preocupat de a-și extinde aria de cunoaștere în noul domeniu al Implantologiei.
Privindu-l în ochi și pătrunzând în universul său interior am realizat în foarte scurt timp cât era el de captivat, de fascinat dar și stimulat de expertiza pe care eu o ofeream Seminarului în ceea ce privea Implantologia.
De aici a pornit invitația de a veni de mai multe ori în SUA, la New York și a lucra în renumita clinică americană pentru diferite perioade de timp.
Apoi a început să rezolve el însuși cazurile din România, de ordinul sutelor și miilor, dobândind performanță, stăpânirea tehnicilor chirurgicale și cunoașterea profundă a domeniului. Astăzi, când dr. Ioan Sîrbu a depășit numărul de 10.000 de implanturi și își prezintă experiența proprie, de autor sau de coautor, în lucrări de înaltă ținută științifică, afirm cu responsabilitate și convingere: Dr. Sîrbu este Numărul Unu în Implantologia din România!

Din nefericire pentru implantologia mondiala pe 26 ianuarie 2017 profesorul doctor Leonard Linkow a decedat, dupa o frumoasa cariera si mii de studenti formati, la frumoasa varsta de 91 de ani.

Leonard Linkow unul dintre pionerii implantologiei mondiale a fost profesorul viitorului pioner al implantologiei romananesti: Ioan Sirbu.

diploma americana implantologie dentara ioan sirbu

Citeste mai mult
Ioan Sirbu despre bolnavii de cancer

Ioan Sirbu prezinta situatia bolnavilor de cancer din Judetul Arges

Spui cancer, baţi în lemn sau zici “Doamne, fereşte!” şi treci mai departe cu gândul “Mie nu mi se poate întâmpla”. Dar dacă ţi se întâmplă?!?…. În municipiul nostru nu mai este de mult timp un medic oncolog care să trateze bolnavii de cancer şi nu sunt perspective că se va ocupa postul prea curând. Aşadar, oamenii care suferă de această boală nemiloasă sunt nevoiţi să se deplaseze la spitalele din Câmpulung sau Piteşti chiar şi pentru o simplă reţetă. Iar numărul lor este mare, mult prea mare pentru un judeţ cu o populaţie de 633.654 locuitori. În rândurile de mai jos vă prezentăm cifrele reale ale argeşenilor care suferă de cancer, cazuri înregistrate din 2015 până în trimestrul al II-lea al anului trecut şi cele care erau deja în evidenţe. Poate aşa se va înţelege această problemă în adevărata ei intensitate, pentru că, real, numărul oamenilor afectaţi de boală, de fapt se dublează sau triplează, deoarece alături de cel care merge la chimioterapie şi trece prin toate stările care urmează, suferă şi cei din familie.

Situaţia din 2015

La nivelul judeţului, în anul 2015 au fost înregistrate 2.131 cazuri noi, care s-au adăugat totalului de bolnavi rămaşi în evidenţe din anii precedenţi, şi anume 16.646. Din care, în mediul urban au fost înregistrate 1.060 cazuri noi, iar în cel rural – 1.071. Trebuie specificat faptul că în acelaşi an, 898 femei au fost înregistrate ca noi luate în evidenţă, totalul ajungând la 8.213.

Defalcat, pe fiecare tip în parte avem: cancer de col – 129 cazuri noi, la care se adaugă cele 601 din anii anteriori, cu precizarea că 414 persoane provin din mediul urban; piele – 71 cazuri noi, cu cei din evidenţă 246, din care femei – 166; prostată – 128 cazuri noi, plus cele din evidenţă de 463, din nou mare parte provin din mediul urban (326); sân – 204 cazuri noi, cu 893 din evidenţă – şi aici se înregistrează o preponderenţă mai mare în mediul urban (755), faţă de cel rural (340); stomac – 145 cazuri noi, plus 339 din evidenţă, aici fiind mai mulţi bolnavi din mediul rural (300) decât din cel urban (184), iar din total, femei fiind 155; bronhopulmonar – 306 cazuri noi, plus cele 704 din anii anteriori, diferenţiat pe zonele de provenienţă: urban – 509, rural – 501, din care 206 femei; colorectal – 303 cazurile înregistrate în 2015, plus 1.110 cele aflate în evidenţe din anii anteriori, urban (848), rural (565), iar din total, 534 femei; ficat – 87 cazuri noi, 211 cele din evidenţe, 145 provenind din mediul urban şi 153 din cel rural, din care 90 femei; pancreas – 104 cele din 2015, cu cele 226 din evidenţele anterioare, fiind din urban – 150, din rural – 180, 138 – femei; vezică urinară – 82 cazurile din 2015, cu 288 cele din anii anteriori, din care 210 provin din mediul urban şi 160 din cel rural, de sex feminin fiind 79.

Cifrele din 2016

În trimestrul I, adică lunile ianuarie, februarie şi martie, s-au înregistrat 475 cazuri noi de argeşeni care suferă de cancer, din care 203 provin din mediul urban, 272 din cel rural, 207 fiind femei. Defalcat, cu cancer de col sunt 17 noi înregistraţi, 12 din urban, 5 din rural; piele – 6 cazuri noi, 3 din urban, 3 din rural, din care o femeie; cel de prostată – 28 sunt cazuri noi, 13 din urban, 15 din rural; sân – 50 cazuri noi, 22 – urban, 28 – rural; stomac – 27 noi, 11 – urban, 16 – rural; bronhopulmonar – 48 noi, 22 – urban, 26 – rural; colorectal – 70 noi, 36 – urban, 34 – rural; ficat – 15 noi, 8 urban, 7 rural; pancreas – 18 noi, 7 urban, 11 rural şi vezică – 17 noi, 8 – urban, 9 – rural.

În trimestrul II, adică lunile aprilie, mai şi iunie au fost adăugate alte 562 cazuri noi, 273 – urban, 289 – rural, din care 255 femei. Defalcat, pentru cancer de col au fost înregistrate 34 cazuri noi, 17 – urban, 17 – rural; piele – 7 noi, 4 – urban, 3 – rural; prostată – 31 noi, 12 – urban, 19 – rural; sân – 57 noi, 36 – urban, 21 – rural; stomac – 28 noi, 6 – urban, 22 – rural, din care 7 femei; bronhopulmonar – 66 noi, 30 – urban, 36 – rural, din care 13 femei; colorectal – 75 noi, 44 – urban, 31 – rural, din care 31 femei; ficat – 24 noi, 9 – urban, 15 – rural, din care 7 femei; pancreas – 22 noi, 7 – urban, 15 – rural, din care 11 femei şi vezică urinară – 23 noi, 11 – urban, 12 – rural, din care 2 – femei.

Fără medic la Curtea de Argeş!

In ciuda eforturilor de a atrage medici către Spitalul Municipal, şi cu toate că posturile au fost scoase de mai multe ori la concurs, bolnavii din zona Curtea de Argeş sunt nevoiţi cu toţii să se ducă la Piteşti sau Câmpulung pentru tratament. Ca să vă faceţi o idee despre amploarea acestei probleme, vă prezentăm cifrele înregistrate de la Secţiile de Oncologie din Câmpulung. Acolo, în 2015 s-au înregistrat 268 cazuri noi, la care se adaugă cei rămaşi în evidenţe – 1.201. În anul anterior, nou diagnosticaţi cu cancer de col au fost 7 argeşeni, câte 7 de piele, prostată şi sân, 2 de stomac, 4 – bronhopulmonar, 2 – vezică, 14 – colorectal, diferenţa fiind încadrată ca “alte cazuri de cancer”. Tot aici, în primul trimestru din 2016 au fost 55 persoane nou-diagnosticate cu această boală cruntă, plus 1.261 cei din evidenţe, iar în trimestrul II – 77 cazuri noi, plus cei 1.301 din evidenţele anterioare.

Ioan Sirbu despre bolnavii de cancer

Ioan Sirbu despre bolnavii de cancer

Citeste mai mult

Ioan Sirbu spune ca medicii de familie sunt umiliti si transformati in functionari publici

După o lungă şi apreciată carieră medicală şi militară, doctorul Ioan Sîrbu a decis să nu mai stea pe margine şi să se implice în rezolvarea problemelor din sistemul medical argeşean.

Şi cum altfel, decât prin politică?! Domnia sa a luptat să primescă încrederea oamenilor pentru un loc la Camera Deputaţilor, pe listele Partidului Naţional Liberal. Făcând parte din noii membri abordaţi de un partid liberal, ca şi profesia liberală pe care o practică, Ioan Sîrbu este decis să depună toate eforturile pentru a dezvolta sistemul de sănătate şi pe cel de educaţie.

Ioan Sirbu proiecte medici familie

Astfel, periplul prin Argeş l-a început în comune, pentru că un proiect al PNL, la care viitorul deputat ţine foarte mult, se numeşte „Casa Medicului” şi se adresează mediului rural, propunând o permanentă prezenţă a medicului în comuna sa. O vizită importantă a făcut-o, în acest sens, la cabinetul medical din comuna Bradu, care deserveşte o populaţie numeroasă. După ce doctoriţa Verona Oprescu i-a spus medicului Sîrbu că are multe necesităţi materiale pentru a ajuta oamenii, candidatul la Camera Deputaţilor a concis: „Doar cu braţele şi cu mintea nu se poate! Medicul de familie a fost umilit şi transformat în funcţionar public!”. Cei doi au vorbit despre necesitatea de a avea un EKG portabil, un ecograf în cabinet, dar şi o legătură directă cu farmaciile şi cu spitalul judeţean, pentru a veni în ajutorul pacienţilor.

Prin urmare Ioan Sîrbu vrea să redea demnitatea medicilor de familie.

În doar câteva zile, doctorul Ioan Sîrbu a stat de vorbă cu cetăţenii din mai multe comune, printre care Oarja, Valea Danului, Albeştii de Argeş. Poveştile tuturor l-au impresionat, iar unora le-a lăsat chiar cartea de vizită, pentru a-i ajuta personal cu problemele de sănătate.

Citeste mai mult

Ioan Sirbu realizeaza o operatie chirurgicala stomatologica in Arges

Ioan Sirbu in vizitele sale prin Judetul Arges a intalnit o pacienta care se confrunta cu o problema stomatologica mai delicata.

Avand in vedere ca pacienta necesita o interventie chirurgicala, domnul Doctor Ioan Sirbu a decis ca impreuna cu medicul stomatolog din localitate sa efectueze urgent operatia stomatologica.

Operatia stomatologica a fost incununata de succes iar domnul Doctor Ioan Sirbu s-a bucurat ca a putut sa ajute o pacienta argeseanca.

Profesor Universitar Doctor Ioan Sirbu a fost onorat si mandru deoarece doamna medic din localitate, cu care a efectuat interventia chirurgicala, i-a fost studenta iar acum are propriul cabinet stomatologic modern.

 

Citeste mai mult

Ioan Sirbu vrea sa redea demnitatea medicilor de familie

Medicul Ioan Sîrbu, a prezentat concret măsurile pe care le va lua pentru a veni în ajutorul doctorilor şi pacienţilor argeşeni:

“În primul rând trebuie redată demnitatea medicilor de familie, pentru că au fost deprofesionalizaţi, ceea ce este grav pentru sistem şi pentru populaţie. Din acest motiv, susţin instruirea lor de către stat şi trebuie să li se permită să-şi facă meseria de bază, să nu mai fie nevoit pacientul să meargă în oraşe, unde aglomerează spitalele, pentru situaţii care pot fi rezolvate local.

Conform CNSAS, 25% din pacienţii internaţi în spitalele din oraşe reprezintă cazuri în afara justificării spitalizării, pentru că pe baza trimiterii de la medicul de familie, spitalul răspunde de starea pacientului şi îl tine sub observaţie. În mod real nu ar trebui să se ajungă aici.”

Ioan Sirbu vrea sa implementeze un proiect care sa introduca “spitalul mobil” pentru analize de sânge, controale oftalmologice şi stomatologice, prin autospeciale care să ajungă în toate satele din judeţul Argeș.

Proiectele domnului Ioan Sirbu au fost extrem de bine primite şi au obţinut susţinerea cadrelor medicale prezente la dezbateri.

Ioan Sirbu Leon Danaila

Ioan Sirbu Leon Danaila

Citeste mai mult
Ioan Sirbu despre educatia din Romania

Ioan Sirbu despre educatia din Romania

În România de azi avem un sistem de educație subfinanțat, un sistem în care dascălii onești sunt sufocați de hățișuri de interese.

Avem un sistem care îi exclude pe cei săraci sau pe cei din zonele rurale, în care liceele tehnice și agricole au fost neglijate, în care multe universități au devenit fabrici de diplome.

Ioan Sirbu despre educatia din Romania

Ioan Sirbu despre educatia din Romania

Citeste mai mult
Ioan Sirbu despre sanatate

Ioan Sirbu mesaj despre sanatatea din Romania

Prea mulți medici pleacă din țară. În România nu s-au mai construit spitale noi, România nu a avut în ultimii 26 de ani un plan de extindere, de dezvoltare, de modernizare a infrastructurii spitalicești.

Dincolo de alocarea unui buget suficient, este nevoie de o reformă profundă a sistemului de sănătate, care să elimine corupția, politicul și conflictele de interese din managementul spitalelor, care să ofere condiții de muncă și de dezvoltare decente, astfel încât medicii noștri să rămână în țară.

Trebuie să creștem accesul și calitatea serviciilor medicale la sate și în orașele mici și mijlocii.

Ioan Sirbu despre sanatate

Ioan Sirbu despre sanatate

Citeste mai mult
Ioan Sirbu despre coruptie

Ioan Sirbu mesaj despre coruptia din Romania

Nici o forță politică din România nu trebuie să pună opreliști luptei  împotriva corupției, să slăbească justiția și statul de drept.

Corupția înseamnă sărăcie, corupția ne condamnă la subdezvoltare.

România are nevoie de o justiție puternică, independentă.

Ioan Sirbu despre coruptie

Ioan Sirbu despre coruptie

Citeste mai mult