– Apreciez că principala problemă a României este sărăcia, care trebuie să rămână o prioritate pentru toată clasa politică.

De ce sărăcia? Pentru ca sărăcia aduce cele mai mari nenorociri în viața omului și a societății, sărăcia favorizează instalarea bolii și îngreunează sau chiar suprimă accesul la învățământ, la instrucție. Numai un popor sănătos și instruit va putea să împingă societatea spre progres, spre modernizare.

Ca medic militar am constatat toate aceste lucruri atât în mediul militar, cât și în rândul societății civile; de aceea mi-am propus ca aceste chestiuni să reprezinte principala mea preocupare în mandatul care sper să îmi fie acordat de cetățenii argeșeni.

Referindu-mă concret la sărăcie și la nenorocirile pe care le generează vreau să arăt, ceea ce este de altfel cunoscut, că, în multe situații, sărăcia este cea care curmă drumul și frậnge aripile tinerilor către școală.

Revenind la învățământ, dacă pornim de la faptul că în fiecare bancă din școlile argeșene și nu numai în acestea, poate exista un geniu, cred că este relevant acest flagel și nimeni nu are dreptul sa frângă aripile unui tânăr în drumul său spre școală. Tot sărăcia, dar și lăcomia și hoțiile unora care au condus țara până acum, a determinat ca astăzi România să nu aibă o infrastructură terestră, respectiv autostrăzi corespunzătoare vremurilor pe care le traversăm, fapt care duce la un tribut incomensurabil pe care îl plătește poporul român. Rețea rutieră, de pildă, rămasă în la nivelul de acum o jumătate de secol, fără autostrăzi, cu drumuri naționale nemodernizate, lipsită de căi de transport în mediul rural, sporește în fiecare an numărul morților și răniților în accidente, număr care depășește pe cel al victimelor din războiul din Afganistan.

Sper ca cetățenii argeșeni și ai țării să refuze să mai rămână captivii politicilor promovate de decidenții politici care au condus țara, care i-au sărăcit, i-au umilit și chiar i-au batjocorit; și aceasta numai și numai din dorința de a-i folosi, din patru în patru ani, ca mașină de vot manipulând în modul cel mai josnic sărăcirea populației.

Fac apel la cetățenii argeșeni și la cetățenii tării mele să-și folosească cum se cuvine dreptul de vot, pentru că așa cum, în decembrie 1989, poporul s-a eliberat printr-o revoluție, de dictatură, la 11 decembrie 2016, tot printr-o mobilizare de masă, prin calea electorală care, este cea mai democratică, adică prin vot, să se elibereze de acel tip de politician și de guvernant care a adus multe nenorociri țării mele, deși peste tot își clama laudativ orientarea de stânga și lucrul în folosul poporului.