Pentru că argeșenii sunt cei mai vrednici dintre munteni, buni patrioți, iubitori ai meleagurilor natale, eroi-luptători în războaiele românilor pentru apărarea patriei și a credinței ortodoxe străbune – cum stau mărturii „Cimitirele de Onoare” din Lerești și din Iașii Moldovei, strămoșii argeșenilor înființând prima formațiune voievodală românească – Voievodatul lui Seneslau, precum și reședința primei episcopii ortodoxe, devenită Mitropolia Ungro-Vlahiei.

Pentru că, încă din copilărie, la noi, în Gorjul mai sărac, oamenii vorbeau cu mândrie, dar și cu invidie că, în drumurile lor spre Ardeal sau spre Capitală, treceau prin Argeșul frumos și bogat; pentru că prima mașină pe care am avut-o era fabricată în Argeș și tot în Argeș am condus întâia oară pe o autostradă; pentru că mentorul meu în ale stomatologiei, generalul dr. Gheorghe Stănicioiu, era argeșean din Lerești, tot argeșean fiind și ministrul meu de dinainte de 1989, generalul-erou Vasile Milea; pentru că argeșenii și militarii români au construit Transfăgărășanul și barajul Vidraru; pentru că întemeietorul medicinii militare, generalul dr. Davila, numele lui fiind purtat de Spitalul Militar Central pe care l-am condus, a devenit fiu al Argeșului prin căsătoria cu argeșeanca Anica Racoviță din Golești; pentru că în Argeș s-au născut multe personalități culturale, istorice, medicale, literare, clericale și militare care mi-au îmbogățit spiritualitatea.

În plan personal, în anii studenției mele am făcut stagii de practică medicală în cadrul Spitalului Militar Pitești, unde am avut prilejul să cunosc medici minunați, buni specialiști, cum ar fi col. dr. Dumitru Ganţă, col. dr. Berechet, col. dr. Corini, col. dr. Cioară şi domnul doctor Medeleţ, care de curând mi-a devenit şi pacient. Pentru toți aceștia, dar şi pentru restul personalului, am sentimente de apreciere şi profundă recunoștință. De asemenea, am foarte mulți colegi de facultate din Pitești, am studenți din Argeș care lucrează în acest județ, dar şi foarte mulți pacienți. Să mai continui? Mai am multe de spus, dar nu aveți dumneavoastră spațiu editorial.
Articolul complet despre Ioan Sirbu se poate gasi in ziarul Ancheta.