Ioan Sirbu este fiul vrednicilor țărani Alexandra și Constantin Sîrbu din comuna gorjeană Plopșoru care, încă din copilărie, își depășește mereu etapele vieții, care se află permanent cu un pas înaintea timpului său.

Cariera mea militară a evoluat de la subofițer la cea de general, iar în plan medical, de la subofițer sanitar la cea de șef al Direcției Medicale a Armatei Române – instituția din care fac parte numeroase structuri, principale fiind spitalele militare din țară.

Aș continua cu titlul de doctor în medicină, cu calitatea de fondator al implantologiei în medicina militară și de dezvoltator al implantologiei în medicina românească, cu profesia de cadru didactic universitar. Apoi cu activitatea de comandant al celor mai mari structuri medico-militare ale României, respectiv al Institutului Medico-Militar, al Spitalului de Urgență Universitar Militar Central dr. „Carol Davila” și al Direcției Medicale a MApN, de instituirea, în mandatul meu de comandant director al Spitalului Militar Central, a Structurii medico-militare speciale de diagnosticare și tratament al persoanelor cu funcții înalte în stat, printre beneficiari de tratamente fiind președintele României, patriarhul României, președinții camerelor Parlamentului, numeroși miniștri și secretari de stat.

Ioan Sîrbu este și un bun cunoscător al mediului muncitoresc și propune înființarea de școli profesionale inclusiv în municipiile și orașele argeșene. Am la bază experiența de lucrător ca strungar la Întreprinderea Sadu – pentru a-mi asigura finanțarea studiilor – care a culminat cu câștigarea premiului național „Strungul de aur”, fiind declarat cel mai bun strungar. Alături de aceste câteva componente profesionale ale CV-ului meu, pe plan social mă recomandă: calitatea de ctitor al Monumentului Rezistenței Anticomuniste din localitatea natală Plopșoru din județul Gorj; calitatea de ctitor al bisericii din incinta Spitalului Militar Central și de comandantul sub mandatul căruia s-a sfințit lăcașul de rugăciune.

Pe plan familial, statutul meu este îmbogățit de întemeierea unei familii respectate în societate, în mediul militar și în cel medical, soția fiind lector universitar, iar fiul medic stomatolog cu specializare în implantologie. Familia este încununată de fetița de cinci ani, deosebit de drăgălașă, care mă vrea deputat… ca să am grijă mai mare de grădinițele argeșene. În sfârșit, pe plan religios, sunt credincios ortodox, practicant consecvent, deținător al Crucii patriarhale pentru mireni primită în cadru festiv de la patriarhul României și susținător al activităților filantropice ale Bisericii Ortodoxe Române. Şi, mai nou, mă prezint în faţa oamenilor din judeţul Argeş în calitatea de candidat PNL la Camera Deputaţilor. Articolul complet despre Ioan Sirbu se poate gasi in ziarul Ancheta.