Cred că evoluţia mea pe toate planurile şi rezultatele obţinute, seriozitatea şi energia nesfârşită, rigurozitatea şi bunele intenţii m-au recomandat către Partidul Naţional Liberal de a face parte din noii membri propuşi pentru a candida la alegerile parlamentare.

Ca­riera mea militară a evoluat de la subofițer la cea de general, iar în plan medical, de la subofițer sanitar la cea de șef al Direcției Medicale a Arma­tei Române – instituția din care fac parte numeroase structuri, princi­pale fiind spitalele militare din țară.

Aș continua cu titlul de doctor în medicină, cu calitatea de fondator al implantologiei în medicina militară și de dezvoltator al implantologiei în medicina românească, cu profesia de cadru didactic universitar. Apoi cu activitatea de comandant al celor mai mari structuri medico-militare ale României, respectiv al Institutu­lui Medico-Militar, al Spitalului de Urgență Universitar Militar Cen­tral dr. „Carol Davila” și al Direcției Medicale a MApN.

Am trecut prin toate etapele vieţii, aşadar, provin din mediul sătesc sănătos al României, ca fiu al vrednicilor țărani din Plopșoru Gojului, Constantin si Alexandra, care m-au crescut și m-au educat, care au fost și sunt pentru mine ființele cele mai dragi de pe pământ, alături de soția și copiii mei. Dumnealor le datorez mult din ceea ce sunt. Astăzi sunt un om care, prin cele două meserii de bază pe care le profesez – aceea de medic şi aceea de profesor universitar – se află în slujba sănătății semenului său și a educației tinerei generații, făuritoarea de mâine a unui destin mai bun al românului.

Inverviul complet despre Ioan Sirbu se gaseste in Ziarul Argesul.